Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2010 00:44 - Робиньо и Ибра герои за Милан в драма на "Сан Паоло"
Автор: fossa Категория: Спорт   
Прочетен: 701 Коментари: 0 Гласове:
0



Наполи и Милан сътвориха един от най-вълнуващите и драматични двубои от началото на сезона в Серия "А", в който "росонерите" изтръгнаха победа с 2:1 и продължиха да преследват лидера в класирането Лацио. Четвъртият пореден успех на тима на Масимилиано Алгери стана факт след голове на Робиньо и Златан Ибрахимович, а за домакините точен бе Езекиел Лавеци. Попадението на аржентинския нападател бе изключително куриозно. Той получи дълъг пас и влезе в наказателното поле, там няколко футболисти се подхлъзнаха и Лавеци, изправяйки се, насочи топката във вратата на Кристиан Абиати.

Решаващ епизод в мача се оказа изгонването на Микеле Пациенца от домакините. Той набързо си изкара два жълти картона при 0:1 и остави съотборниците си с човек по-малко точно преди почивката. Дори и в намален състав неаполитанците не се примириха. През второто полувреме съперниците направиха доста пропуски, преди Ибрахимович да удвои преднината на Милан в 77-ата минута. Малко по-късно Лавеци върна интригата, а в последните минути напрежението достигна връхната си точка и двата отбора бяха на път да стигнат до бой.

Пред препълнените трибуни на "Сан Паоло" Милан започна без Роналдиньо, който остана на резервната скамейка. Домакините пък бяха без най-добрия си защитник Паоло Канаваро. Гостите доминираха в началото, но в 12-ата минута Лука Антонини се контузи и на неговото място влезе Масимо Одо. Ветеранът се включи успешно и има немалка заслуга за ценната победа на "росонерите". След бърза контра и негов пас Робиньо откри резултата в 22-ата минута, но до края на полувремето повечето интересни моменти бяха пред вратата на Абиати.

Резервата Хасан Йебда направи непростим пропуск в 29-ата минута при една от най-смислените атаки на неаполитанците. Малко след това Алешандре Пато се откъсна на скорост, но се поколеба какво да прави и опропасти възможноста за втори гол. В 39-ата минута резултатът можеше да стане 1:1, но Кавани отблизо стреля в аут.

Проблемите за домакините се увеличиха в продължението на първата част. Пациенца, който единствен от Наполи имаше жълт картон, игра с ръла в средата на терена, и заслужено бе изгонен.Преди двата тима да се приберат в съблекалните Лавеци опита удар с летящ плонж, но Абиати изби в корнер.

След почивката темпото остана високо, а положенията се редуваха едно след друго. В 66-ата минута Пато остана очи в очи с вратаря на Наполи Морган Де Санктис, но стреля право в него. Десетина минути по-късно Масимо Одо центрира перфектно и Ибрахимович с глава покачи на 2:0. Наполи веднага върна едно попадение блаодарение на странния гол на Лавеци, но домакините нямаха сили да стигнат до равенство в оставащите минути.

В класирането Милан е втори с 17 точки и изостава на две от лидера Лацио. Трети е шампионът Интер с 15 точки, а Наполи е на шеста позиция с 12.

sportal.bg




Тагове:   драма,   милан,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fossa
Категория: Спорт
Прочетен: 3123005
Постинги: 944
Коментари: 712
Гласове: 95
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031