Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2011 17:46 - Доктор Джекил и мистър Милан - от 0:3 до 4:3
Автор: fossa Категория: Спорт   
Прочетен: 672 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.10.2011 17:46


Росонерите губеха с три гола на почивката в Лече, но спечелиха след хеттрик на Боатенг и попадение на Йепес. Лече и Милан изиграха един от най-незабравимите мачове в Серия А в последно време. Южняците тотално доминираха преди почивката и водеха с 3:0 след първото полувреме. Милан обаче сгази съперника след паузата и вкара четири гола, за да спечели 4:3.

Росонерите се представиха в светлина достойна за големия роман на Робърт Луи Стивънсън. През първото полувреме шампионите въобще не присъстваха на терена и допуснаха головете на Джакомаци, Одо от дузпа и Гросмюлер. На почивката в игра за Милан влезе Боатенг и заби хеттрик само за 15 минути. В края и защитника Йепес бе точен, за да донесе успеха с 4:3.

Лече беше в отчайваща форма. Южняците загубиха първите си три домакински мача за сезона, като в тях успяха да вкарат само един гол. Бившият отбор на Валери Божинов беше без някои важни футболисти. Отсъстваха титулярния вратар Жулио Серджо, нападателя Давиде де Микеле и защитника Сюлейман Диамутен.


Милан пристигна в отлична форма. Росонерите спечелиха последния мач в Серия А с 3:0 срещу Палермо, а през седмицата надвиха 2:0 БАТЕ Борисов в Шампионската лига. В състава им обаче липсваха Тиаго Силва и Кларънс Зеедорф, които не се възстановиха навреме. Акуилани и Боатенг превъзмогнаха травми, но останаха на пейката.

Мачът започна с минута мълчание заради гибелта на италианския пилот в Мото ГП Марко Симончели. Росонерите носеха и черни ленти, защото загиналия пилот бе голям фен на Милан.

Но шампионите явно твърде много скърбяха за Симончели и не бяха особено заинтересовани от мача. Или пък ранния час на мача им подейства и те не се бяха разсънили напълно.

Още в 4-ата минута Лече поведе. Мощен удар от фаул на Карлос Гросмюлер бе отклонен към вратарското поле, където Гилермо Джакомаци изпревари Йепес и засече с глава топката във вратата на Милан - 1:0.

Това сякаш напълно обърка Милан. Росонерите въобще не оказваха съпротива на своя съперник. В следващата атака Абиати и Йепес не се разбраха при една върната топка и замалко не оставиха Корвия сам срещу празната врата. От показаното на терена въобще не можеше да се разбере кой е шампиона на Италия, и кой е отбора, който се бори за оцеляването си. Лече изглеждаше с класи над съперника.

Домакините бяха агресивни, настъпателни, действаха с желание и на скорост. Бившият играч на ЦСКА Кристиян Ободо замалко не счупи ръцете на Абиати с мощен удар. От корнера Корвия също опита да се разпише, но шута му мина над вратата. Милан бе в нокдаун!

Но можеше бързо да се изправи. В 15-ата минута Златан Ибрахимович трябваше да изравни. Робиньо центрира ниско отляво и шведа вече виждаше, как бележи, но Месба с отчаян шпагат блокира шута на Ибра. Това бяха силните минути на Милан. Робиньо опита хубав удар, но той бе изчистен от голлинията.

Последва хубав удар на Куадрадо, след който рефера отсъди корнер, макар топката да не се отклони в играч на съперника. От този ъглов удар съдията Перуцо отсъди дузпа. Абиати изпусна топката и събори Корвия, който опита да се разпише. Бившият защитник на Милан Масимо Одо застана зад топката и вкара за 2:0. Това бе първи гол на Одо срещу Милан, след като напусна клуба.

Милан напълно рухна. До почивката Лече вкара още един гол. Ван Бомел подари топката на съперника в средата на терена, а Лука Антонини отклони паса на Джакомаци и топката попадна у Гросмюлер, който спокойно вкара останал сам срещу Абиати - 3:0.

Милан не бе губил с 3 гола на почивката от 2009 г., когато отстъпваше с 0:3 от Интер. На паузата Алегри явно сериозно си е поговорил с играчите. Треньорът направи две промени. Амброзини отстъпи мястото си на Акуилани, а Робиньо бе смене от Боатенг. И тези две смени подействаха моментално.

Още след 40 секунди игра през втората част Милан можеше да намали. Боатенг стреля от дистанция, но вратаря Бенаси с последни усилия изби в корнер. Милан обаче изглеждаше променен отбор и натискаше мощно. В 49-ата минута росонерите стигнаха до гола. Акуилани центрира от корнер, но Йепес върна топката обратно при него. Вторият пас на Акуилани мина през цялата защита на Лече, за да стигне до Боатенг, който от движение с хубав удар в далечния ъгъл матира Бенаси - 3:1.

След още 6 минути Боатенг отново изригна. След чудесна атака топката стигна до Касано отляво. Той върна към Боатенг, който отново от движение с хубав удар извън наказателното поле, прати топката в ъгъла - 3:2.

В 64-ата минута Боатенг оформи първия си хеттрик за Милан. Абате стреля от дистанция, но топката се отклони в защитник и попадна у Боатенг, който шутира в близкия ъгъл. Въпреки намесата на Бенаси, топката премина голлинията - 3:3. Само за 15 минути ганаеца се разписа три пъти. Това е най-бързия хеттрик в Серия А от 5 години насам. Давид Трезеге вкара три за 10 минути през януари 2006.

С тези три гола Боатенг изравни постижението си за целия сезон 2010/11, когато се разписа 3 пъти. Ганаецът показва, че е в невероятна форма. Той вкара гол, и то много красив, срещу БАТЕ Борисов. Сега отново демонстрира качествата си.

Милан буквално газеше съперника след почивката. Трудно е да си представим как същия отбор допусна 3 гола през първата част. След паузата на терена имаше само един тим - Милан.

Лече трудно излизаше от наказателното поле. Последваха нови две положения за гол. Ибрахимовим свали топката за Ночерино, който стреля от воле. Ударът му кацна върху мрежата на Бенаси, след лек рикошет. В следващата атака. Акуилани пусна изключителен пас към Касано, който бе сам отляво. Нападателят обаче вместо да стреля реши да подава към Ибрахимович, който не успя да стигне до топката притиснат от двама защитници.

Логичното се случи в 83-ата минута, когато Милан вкара четвърти гол. След корнер, защитата на Лече изчисти топката. Ночерино я посрещна и чудесно изведе отляво Касано, който не бе в засада. Нападателя центрира меко към далечната греда, където Марио Йепес засече топката с глава в мрежата.

След невероятно второ полувреме, в което вкара 4 гола Милан стигна до първа победа в Лече от 9 години насам. След този успех росонерите вече имат 11 точки - с 2 по-малко от лидера Ювентус. Това бе първи успех на Милан като гост в калчото в последните 6 месеца.

ЛЕЧЕ - МИЛАН 3:4

1:0 Джакомаци 4
2:0 Одо 30 дузпа
3:0 Гросмюлер 37
3:1 Боатенг 49
3:2 Боатенг 55
3:3 Боатенг 64
3:4 Йепес 83

ЛЕЧЕ: Бенаси, Одо, Томович, Еспосито, Месбах, Страсер, Ободо, Джакомаци, Куадрадо, Гросмюлер (59 Бертолачи), Корвия (73 Джандонато)

МИЛАН: Абиати, Абате, Неста, Йепес, Антонини, Ночерино, Ван Бомел, Амброзини (46 Акуилани), Робиньо (46 Боатенг), Касано (86 Ел Шаарави), Ибрахимович

gol.bg







Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fossa
Категория: Спорт
Прочетен: 3123664
Постинги: 944
Коментари: 712
Гласове: 95
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031