Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2011 21:11 - Милан взе дербито с Рома
Автор: fossa Категория: Спорт   
Прочетен: 651 Коментари: 0 Гласове:
0



Росонерите" победиха с 3:2 момчетата на Луис Енрике Милан надви Рома с 3:2 в дерби от 10-тия кръг на Серия А и по този начин записа едва втора победа в последните си десет мача с "вълците".

Срещу неудобния си съперник "росонерите" играха организирано в защита, но все пак на моменти губеха концентрация и в самия край на срещата можеха да допуснат изравняване, тъй като до 88-та минута резултатът беше 3:1 за гостите с два гола на Ибрахимович и един на Неста. За домакините пък беше вкарал Бурдисо.

В крайна сметка въпреки късния гол на Боян футболистите на Масимилиано Алегри, който беше изгонен на трибуните в 90-тата минута на дербито, се поздравиха с успеха и преди мача между Интер и Ювентус вече имат повече точки от "бианконерите".




Мениджърът на Рома Луис Енрике можеше да разчита на завърналия се след контузия Миралем Пянич и треньорът пусна босненеца сред титулярите. В предни позиции испанският наставник на "вълците" предпочете и Фабио Борини пред Марко Бориело, който беше фаворит на италианската преса преди мача.

Колегата на Енрике Масимилиано Алегри пък до последно се колебаеше пък кого да пусне до Златан Ибрахимович в атаката на Милан. В крайна сметка прогнозите на "Гадзета дело Спорт" отново се оказаха неточни и вместо Антонио Касано като титуляр започна Робиньо.

Мачът започна много динамично и още в първите минути пред двете врати се заредиха опасностите. Удари на Хосе Анхел и Марко Касети от Рома не намериха целта, а Антонио Ночерино от Милан застраши вратата, пазена от Стекеленбург.

Постепенно "вълците" се опитаха да овладеят средата на терена, но в 17-тата минута получиха гол. Центриране на Алберто Акуилани намери Златан Ибрахимович и шведът се разписа с глава.

Столичани нямаше как да се примирят и потърсиха бързо изравняване. Това даде още повече възможности за "росонерите" да контраатакуват. Робиньо се възползваше от отворилите се пространства и и в 22-ата минута би извън наказателното поле, но неточно.

Малко по-късно "джалоросите" стигнаха до попадение и хвърлиха публиката на "Олимпико" в екстаз. Пянич центрира от корнер към опитния Бурдисо и аржентинският бранител се измъкна от опеката на Джанлука Дзамброта, за да изравни с глава.

Радостта на римляните обаче беше кратка. Само две минути след гола на Бурдисо Милан отново поведе след ново попадение с глава след ъглов удар. Изпълнението на Робиньо беше насочено към Алесандро Неста, когото защитата на Рома не успя да опази и защитникът вкара.

Отново в догонваща позиция, момчетата на Луис Енрике заиграха по-агресивно. В 33-тата минута Фернандо Гаго стреля от фаул, но покрай вратата, а само минута след това Давид Писаро изпробва рефлексите на Абиати, който се намеси добре.

До края на полувремето Рома така и не съумя да изравни отново. На всичкото отгоре Луис Енрике трябваше да извърши първата си смяна още през тази първа част, след като Фабио Борини се контузи. На мястото на Борини взлезе Боян.

Веднага след почивката "джалоросите" бяха по-активният отбор, но Милан се отбраняваше успешно и чакаше своя шанс за решителен трети гол. В 48-ата минута удар на Златан Ибрахимович беше блокиран.

Десетина минути след началото на второто полувреме Пабло Освалдо изведе Боян Къркич, но юношата на барселона не нанесе хубав шут и в крайна сметка топката беше изчистена в ъглов удар.

Малко след това Миралем Пянич стреля опасно от фаул. Абиати обаче изби. В 58-та минута пък Рома можеше да повтори упражнението от първата част, но този път ударът на Бурдисо беше неточен.

В 67-ата минута Кевин-Принс Боатенг получи малко куриозен червен картон, след като вече беше напуснал терена. При смяната си с Урби Емануелсон ганаецът отправи реплики към съдията и това провокира рефера да накаже играча, отбелязал хеттрик срещу Лече преди седмица.

Почти веднага след този странен момент Алберто Акуилани имаше възможност да реши всичко в мача, но шутът му бе спасен от Стекеленбург. Само няколко минути след това Абиати също показа вратарско майсторство.

Първо стражът на Милан изби удар на влезлия като резерва Ерик Ламела. При последвалия корнер Пабло Освалдо можеше да вкара второ попадение за домакините, но Абиати направи наистина страхотно спасяване.

С напредването на времето играчите на Рома все повече губеха кураж, а и сякаш се поумориха, докато "росонерите" откриваха все повече и повече начини да се възползват от пролуките в защитата на "вълците".

В 77-та минута влезлият само 4 минути по-рано Антонио Касано уцели гредата, но феновете на Милан не съжаляваха дълго, защото още при следващата атака Златан Ибрахимович отбеляза с глава след показна акция на италианските шампиони.

Всичко изглеждаше свършило за "джалоросите", като пет минути преди края на срещата Антонио Ночерино направи шокиращ пропуск, но съвсем малко след това Ламела и Боян уловиха в крачка отбраната на "росонерите" и юношата на Барса върна надеждата за Рома с гол.

Драмата в самия край беше гарантирана. Също като Боатенг, мениджърът на Милан Масимилиано Алегри получи червен картон в 90-тата минута. Момчетата на Алегри обаче все пак удържаха преднината си и взеха важна победа в дербито.



Рома – Милан 2:3

0:1 Ибрахимович 17
1:1 Бурдисо 28
1:2 Неста 30
1:3 Ибрахимович 78
2:3 Боян 88

Червени картони: Боатенг 67, Алегри 90

Рома: Стекеленбург, Бурдисо, Жуан (Хайнце – 71), Касети, Хосе Анхел, Де Роси, Гаго (Ламела – 63), Писаро, Пянич, Освалдо, Борини (Боян – 39)

Милан: Абиати, Неста, Тиаго Силва, Дзамброта, Абате, Ван Бомел, Акуилани, Ночерино (Амброзини – 88), Боатенг (Емануелсон – 67), Робиньо (Касано – 74), Ибрахимович 

gol.bg




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fossa
Категория: Спорт
Прочетен: 3123476
Постинги: 944
Коментари: 712
Гласове: 95
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031