Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2010 00:57 - Ибрахимович взриви Милано
Автор: fossa Категория: Спорт   
Прочетен: 648 Коментари: 0 Гласове:
0



Отборът на Милан победи с 1:0 Интер в 275-ото дерби на Милано и отново излезе на върха в Серия "А" с актив от 26 точки. Шведската звезда Златан Ибрахимович оправда очакванията на тифозите и се превърна в главно действащо лице в сблъсъка, след като отбеляза единственото попадение от дузпа още в петата минута. Нарушението бе извършено срещу него от персоналния му пазач Марко Матераци, който е идол на "нерадзурите". Както е известно, двамата влязоха в конфликт преди година след напускането на клуба от страна на Ибра в посока Барселона. Изненадващо Рафаел Бенитес реши да заложи на него в дербито, въпреки че не бе играл нито една минута от началото на сезона в калчото. През втората част Ибра буквално нокаутира 37-годишния защитник след зловещ сблъсък, като световния шампион от 2006 година бе изнесен на носилка.

imageБившият идол на „нерадзурите" бе посрещнат с мощни освирквания от над 60 000 тифози на тима, които не могат да му простят, че премина във вечния враг. През цялата среща 29-годишния нападател бе освиркван при всяко докосване на топката, но въпреки това бе най-опасния играч за своя тим и бе избран за играч на срещата след двубоя.

Така след като донесе успеха на своя нов отбор влезе все повече в сърцата на "чевено-черната" част от Милано, докато "синьо-черната" го намрази още повече.

imageДесният защитник на "червено-черните" Иняцио Абате бе изгонен за втори жълт картон в 60-ата минута, но въпреки че заиграха с човек повече "нерадузрите" не стигнаха до нито едно чисто голово положение и записаха първа загуба на "Сан Сиро" в калчото след 46 срещи. За последно шампионите отстъпиха на свой терен на 22 март 2008 година с 1:2 от Ювентус, а победата е първа за Милан в дербито от септември 2008 година. Тогава резултатът също бе 1:0, а попадението реализира другата суперзвезда Роналдиньо, който днес остана на пейката през всичките 90 минути.

Интер остана на четвърто място с актив от 20 точки.

Двубоят започна с две страхотни хореографии на двете агитки, като тази на шампионите демонстрира трите трофея спечелени през 2010 година. Тази на "росонерите" пък отговори, че въпреки трите трофея и европейския триумф на "нерадзурите", все още Милан е най-титулуваният клуб в света с 18 международни отличия.

imageМилан започна по-силно срещата след удар с глава на Кларънс Зеедорф, преди Ибра да открие резултата от бялата точка. Последваха силни минути на тима на Масимилиано Алегри, но Матийо Фламини, Ибрахимович и Зеедорф не успяха да реализират втори гол. Дженаро Гатузо бе мнго деен на терена, но след като вече бе получил жълт картон и реферът Талявенто му спести втори секунди преди края на първата част, той бе заменен от Андреа Пирло на почивката. Именно при нарушението на Гатузо Уесли Снайдер бе на сантиметри от изравняване за Интер, но коженото кълбо мина на сантиметри встрани от вратата, пазена от Кристиан Абиати.

imageВ 55-ата минута отново Снайдер от фаул застраши стража на Милан, който изби и това се оказа най-опасното положение за шампионите. Пет минути по-късно Абате се контузи и бе на път да бъде заменен, но реши да влезе за още една минута на терена, което можеше да струва скъпо на тима му, защото след разправия с Горан Пандев, младият играч на Милан бе изгонен 30 секунди по-късно и това вбеси Алегри.

Очаквано Милан се прибра в своята половина и заложи на контраатаката, като игралият много силно Зеедроф можеше да удвои, но изстрелът му с левия крак мина близо до гредата на Лука Кастелаци, който бе предпочетен в последния момент пред Жулио Сезар останал на пейката, след като все още не е готов на 100% от получената травма преди няколко седмици.

До края Милан се защитаваше отлично, докато "нерадузрите" бяха по-бавни и безидейни в атака, като не застрашиха нито веднъж сериозно Абиати и загубиха за 108-и път в своята история от градския съперник. image

От тях 59 поражения са в Серия "А", успехите на Интер останаха 95, а равенствата са 72. Шестият гол на Ибрахимович в калчото за новия му тим бе под номер 436 в сблъсъците между двата гранда, докато попаденията на Интер са 408.

Спортал



Тагове:   милано,   Ибрахимович,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fossa
Категория: Спорт
Прочетен: 3156664
Постинги: 944
Коментари: 712
Гласове: 95
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930