Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2010 16:06 - Милан прегази Болоня, ще е първи за Нова година
Автор: fossa Категория: Спорт   
Прочетен: 733 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.12.2010 16:07


Росонерите спечелиха 3:0 с голове на Боатенг, Робиньо и Ибра Милан реагира по най-добрия начин след загубата от Аякс в Шампионската лига в сряда. Росонерите прегазиха 3:0 Болоня и ще посрещнат Нова година като лидер в Серия А. Милан има 6 точки аванс пред Лацио, който има мач по-малко. До края на годината има един кръг. Головете в Болоня вкараха Боатенг, Робиньо и Ибрахимович. Марко ди Вайо пропусна дузпа за домакините.

Милан спечели пет от последните си 6 мача в Серия А, като единственото изключение бе 1:1 със Сампдория. Росонерите обаче претърпяха някои удари в последната седмица. Контузии получиха Тиаго Силва и Фламини. Двамата се присъединиха към Индзаги и Пато, които отдавна са с травми.

След загубата от Аякс у дома в Шампионската лига, треньорът Алегри отново върна в тима основните играчи. На мястото на Тиаго Силва в защита излезе Даниеле Бонера. Отляво на отбраната бе Дзамброта. Гатузо се завърна в средата на терена, а Боатенг получи мястото на Зеедорф зад двамата нападатели - Робиньо и Ибрахимович. Роналдиньо отново бе на пейката.

Болоня обаче е корав съперник на "Ренато дал"Ара". Отборът има огромни финансови проблеми и заради тях беше отнета една точка от актива на тима. Но домакините имаха само 3 допуснати гола на своя стадион до момента и се очакваше да дадат сериозен отпор на съперника.

Знаците в началото бяха точно такива. В 5-ата минута Рамирес стреля мощно от 30 метра, но топката профуча близо покрай гредата. Милан обаче поведе с първото си положение в мача. В 9-ата минута Златан Ибрахимович отново показа, колко важен е за Милан. Шведа проби отляво и центрира прекрасно за Боатенг, който изпревари съперник и с от въздуха вкара за 1:0.

Това бе седмата асистенция на Ибрахимович в Серия А от началото на сезона. Голът съвсем успокои Милан и отбора на Алегри доминираше до края на мача. Росонерите имаха още няколко добри удара преди Робиньо да вкара втори гол 10 минути преди паузата.

Този път асистенцията бе на Боатенг. Ганаецът изведе по техничен начин с едно докосване Робиньо сам срещу вратаря и бразилеца не сбърка. Той прокара топката покрай вратаря Вивиано. Това бе шести гол на Робиньо от 14 мача в Серия А. Той се разписа във всеки от последните 3 мача в калчото.

Веднага след това Милан можеше да сложи край на интригата с трети гол. Робиньо се измъкна сам срещу вратаря, но Вивиано изби. Топката попадна у Дзамброта, който от малък ъгъл стреля добре, но уцели напречната греда. На почивката треньорът на Болоня Алберто Малезани направи две смени. Дела Рока и Буше отстъпиха място на Меджорини и Екдал.

Алегри също направи две смени малко след началото на втората част. Излязоха Гатузо и Дзамброта, за да влязат Антонини и Страсер. Но Милан продължи да доминира. В 60-ата минута Златан Ибрахимович вкара дежурния си гол. Пас на Пирло намери шведа зад отбраната. Ибра спря на гърди и след това заби топката в близкия ъгъл - 3:0. Това бе пети гол за нападателя в последните 6 кръга. Ибра вече има 9 гола в Серия А и 13 общо във всички турнири.

Малко след попадението Алегри направи и третата си смяна, като изненадващо не даде почивка на Ибрахимович, а извади Боатенг, за да влезе Зеедорф. За холандеца това бе мач №749 в кариерата. Малко след това Болоня получи шанс за почетен гол. Именно Зеедорф фаулира Марко ди Вайо в наказателното поле и рефера Роки даде дузпа за домакините.

Ди Вайо я изпълни, но Абиати спаси с чудесен плонж. Това напълно отчая домакините. Милан пък спокойно доигра мача. За Болоня това бе първа загуба у дома за сезона. Милан пък стана отбора, който е вкарал най-много попадения на Болоня в историята на Серия А - 197. Благодарение на успеха росонерите вече имат 36 точки - с 6 повече от Лацио и Наполи. Римляните играят довечера с Ювентус, който има 27 точки.

БОЛОНЯ - МИЛАН 0:3
0:1 Боатенг 9
0:2 Робиньо 35
0:3 Ибрахимович 60

БОЛОНЯ: Вивиано, Морело, Морас, Бритос, Еспосито, Дела Рока (46 Екдал), Мудингай, Казарини, Рамирес (76 Хименес), Буше (46 Меджорини), Ди Вайо

МИЛАН: Абиати, Абате, Неста, Бонера, Дзамброта (58 Антонини), Гатузо (53 Страсер), Пирло, Амброзини, Боатенг (72 Зеедорф), Робиньо, Ибрахимович

gol.bg




Тагове:   нова,   милан,   Болоня,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fossa
Категория: Спорт
Прочетен: 3162924
Постинги: 944
Коментари: 712
Гласове: 95
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930