Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2011 01:11 - Робиньо и Ибра закопаха Катания
Автор: fossa Категория: Спорт   
Прочетен: 950 Коментари: 0 Гласове:
1



"Росонерите" мушнаха два гола на сицилианци, Ван Бомел с червен картон в дебюта си в Серия "А"
Милан успя да постигне много важна победа с 2:0 при тежкото си гостуване на Катания в среща от 22-ия кръг на италианската Серия "А".

Мачът между двата тима се игра на стадион "Анджело Масимино" в Сицилия.

Гостите като цяло надиграха своя опонент и заслужено стигнаха до победата, макар че тя не дойде никак лесно.

В 54-ата минута новото холандско попълнение на "Росонерите" Марк ван Бомел получи втори жълт и червен картон в дебютния си мач в Серия А, като по този начин остави отбора си с човек по-малко на терена.

Това бе 11-ият червен картон в кариерата на холандския национал. От друга страна пък грандът от Милано продължи силната си серия срещу Катания - отборът няма загуба срещу този тим в последните 19 мача помежду им.

Въпреки, че бе с човек по-малко на терена Милан намери сили да реализира два гола, които бяха дело на Робиньо и Златан Ибрахимович в 58-ата и 85-ата минути.

След този мач "Росонерите" продължават да държат лидерската позиция в класирането с актив от 47 точки, със 7 повече от втория Наполи.





Първото полувреме определено бе доста постно и опасните ситуации пред двете врати бяха изключително малко.


Като цяло иначе "Росонерите" стояха малко по-добре от своя противник през първата част.

Още в 1-ата минута пред Робиньо се откри добра възможност да реализира и да вкара първия гол в мача, но ударът на бразилеца, който бе на около 12-13 метра от вратата на Андуяр, бе блокиран от стража на домакините.

Три минути по-късно пред вратата на миланистите също се създаде опасна ситуация след добро изпълнение на Чиро Капуано.

Бранителят опита късмета си от малък ъгъл, но Абиати се справи в ситуацията и улови топката.

Последваха силни минути на домакините, които стигнаха до нови две положения през следващите минути.

Първо в 13-ата минута Пабло Мартин Ледесма опита късмета си от точката за иазпълнение на дузпата, а две минути по-късно Блажей Аугустин също опита да реализира от сходна позиция, но и него късметът не го споходи.

В следващите минути обаче гостите отново притиснаха своя опонент и стигнаха до няколко интересни ситуации през първото полувреме.

В 17-ата минута Марио Йепес отправи удар от близък ъгъл, но топката така и не влезе във вратата на Андуяр.

Пет минути по-късно късметът се усмихна и на Антонио Касано, който все пак съумя да отправи удар към вратата на домакините, но изпълнението му бе неточно.

В минутите до края на полувремето срещата вървеше доста скучно, а ФантАнтонио имаше още един шанс да се разпише - в 44-ата минута.

Този път той отправи удар от малък ъгъл и можеше да открие резултата, но за съжаление на феновете на Милан, това не стана.

В крайна сметка първото полувреме завърши при нулево равенство.

Второто полувреме започна добре за Милан. В 49-ата минута Касано се опита да изведе Ибрахимович в наказателното поле на много добра позиция, но топката бе пресечена от бранител на Катания.

В 53-ата минута обаче ситуацията за гостите стана кошмарна, тъй като новото попълнение на тима Марк Ван Бомел получи втори жълт и червен картон в дебютния си мач за клуба в Серия "А". Той фаулира Ледесма и бе изгонен от игра.

Въпреки, че бяха останали с човек по-малко на терена, гостите успяха да поведат в резултата в 58-ата минута, благодарение на Робиньо.

В ситуацията Златан Ибрахимович отправи силен удар от фаул, който стражът на домакините Андуяр изби, но Робиньо довкара топката във вратата му, за да изведе своя тим напред в резултата.

В следващите няколко минути играта се водеше предимно в средата на терена.

В 65-ата минута обаче домакините имаха страхотна възможност да изравнят резултата, но ударът на Адриан Рикиути мина само на сантиметри над напречната греда.

Милан отговори бързо на предизвикателството и в 81-ата минута Златан Ибрахимович отправи силен удар от близка дистанция, но Андуяр спаси.

Три минути по-късно и Емануелсон, който влезе като резерва, също изпробва късмета си, но отново стражът на домакините бе на мястото си и отрази удара.

В 85-ата минута все пак Милан успя да сложи край на интригата в този мач, след като Златан Ибрахимович бе намерен перфектно от Робиньо в центъра на наказателното поле и без проблеми реализира за 2:0.

В 91-ата минута домакините имаха прекрасна възможност да стигнат до почетен гол, но Пешче не успя да засече перфектното центриране на Маскара. До края на мача нови попадения не паднаха и в крайна сметка гостите стигнаха до крайния успех.

KАТАНИЯ - МИЛАН 0:2
[0:1] Робиньо 58"
[0:2] Ибрахимович 85"

КАТАНИЯ: Андуяр, Споли, Силвестър, Блажей (66 - Рикиути), Капуано, Карбони (46 - Пешче), Ледесма, Гомес, Скиака (85 - Моримото), Маскара, Макси

МИЛАН: Абиати, Бонера, Силва, Йепес, Амброзини (75 - Янкуловски), Антонини, Меркел (47 - Емануелсон), Ван Бомел, Ибрахимович, Робиньо, Касано (60 - Одо)


www.gol.bg







Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fossa
Категория: Спорт
Прочетен: 3162978
Постинги: 944
Коментари: 712
Гласове: 95
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930