Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2011 00:18 - Милан пак дръпна на Наполи, Ибра с червен картон
Автор: fossa Категория: Спорт   
Прочетен: 837 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.04.2011 00:18


"Росонерите" победиха с 2:1 при гостуването си на Фиорентина Милан отново възстанови трите точки преднина, с които водеше пред Наполи на върха на класирането след победа с 2:1 при гостуването си на Фиорентина в последния мач от 32-ия кръг на Серия "А".

"Росонерите" обаче отново изгубиха нападателя си Златан Ибрахимович, който си изпроси нов червен картон още в първия мач, в който се завърна след предишно изтърпяна санкция.

Алешандре Пато пък отбеляза своя гол номер 50 в Серия "А". Бразилецът се разписа в 41-ата минута на мача, което бе негово юбилейно попадение с фланелката на миланския гранд.

Още във 2-ата минута Зеедорф пробва реакциите на Боруц, но вратарят на Фиорентина спаси. Пред отсрещната врата пък Марио Сантана опита удар със странична ножица, който бе уловен от Абиати.

В 8-ата минута обаче защитата на домакините изпусна Зеедорф, който бе изпуснат от Комото, прехвърли вратаря Боруц и откри - 1:0 за Милан.

Само две по-късно преднината на "росонерите" можеше да бъде увеличена - Алешандре Пато бе изведен сам срещу Боруц и само навременната намеса на стража на "Ла Виола" предотврати гол номер 50 за бразилеца.

Домакините се смутиха от попадението и отговориха чак в 18-ата минута - Ляич проби отляво, стреля с десния крак в близкия долен ъгъл и се наложи Абиати да показва най-доброто от себе си, за да избие в корнер.

След кратко затишие пред вратата на Боруц пък Дзамброта пробва далечен удар, който влизаше под гредата, но вратарят на домакините изби сигурно в корнер. Малко по-късно и Абате опита късмета си, но би право в ръцете на стража на Фиорентина.

Пет минути преди края на първото полувреме обаче Ибрахимович, Боатенг и Пато разкъсаха защитата на Фиорентина след триходова ситуация, изведоха Патока на стрелкова позиция на два метра от вратата и бразилецът не сгреши - 2:0 с 50-ия си гол в Серия "А".

В продължението на първата част Сантана все пак можеше да върне поне един гол за възпитаниците на Синиша Михайлович след мощен удар с десния крак, но топката мина на педя над напречната греда.

Треньорът на Фиорентина опита да усили агресията в играта на тима си с пускането на младока Кума Бабакар, който замени Адем Ляич. Именно 17-годишният нападател създаде първата опасност след почивката, когато проби през центъра, стреля към вратата, но прати топката встрани.

В 52-ата минута пък Ибрахимович изскочи сам срещу вратаря Боруц, стреля с вътрешен фалц покрай излезлия да го пресрещне вратар, но прати топката в аут. Превъзходството на Милан продължи и малко по-късно отново Ибра не успя да се разпише отблизо.

Фиорентина овладя инициативата на терена, но чистите положения отново бяха за гостите и защитата във "виолетово" трудно удържаше нападателите на временните водачи в класирането.

В 69-ата минута домакините поискаха дузпа за задържане на Джилардино в наказателното поле от страна на Дзамброта, но реферът Емидио Морганти бе категоричен, че наказателен удар няма. Три по-късно обаче домакините изригнаха срещу съдията, след като Зеедорф повали Комото в наказателното поле, но арбитърът показа жълт картон на защитника на Фиорентина за симулация.

Десетина минути преди края домакините все пак успяха да върнат едно попадение - първо Монтоливо стреля силно, Абиати изби, но топката попадна право в краката на Варгас, който от границата на наказателното поле изпрати истинска бомба с левачката, последва лек рикошет в гърдите на Гатузо и топката влетя в мрежата на Милан - 1:2.

Три по-късно отново Варгас пробва късмета си отдалеч и отново бе близо до гол, с който можеше дори да изравни резултата.

В 87-ата минута пък Златан Ибрахимович направи страхотна глупост и си изкара втори жълт картон за реплика, с което остави тима си с човек по-малко на терена в последните минути.

Футболистите на Фиорентина натиснаха в търсене на изравнителен гол, но стигнаха само до няколко мелета пред Абиати и в крайна сметка Милан грабна трите точки от "Артемио Франки".

Фиорентина - Милан 1:2
0:1 Зеедорф (8)
0:2 Пато (41)
1:2 Варгас (79)

Фиорентина: Боруц, Комото, Камберини, Натали (56-Крьолдруп), Паскуал, Донадел (62-Бехрами), Монтоливо, Варгас, Сантана, Ляич (46-Бабакар), Джилардино

Милан: Абиати, Абате, Йепес, Силва, Дзамброта, Фламини, Ван Бомел, Зеедорф, Боатенг (77-Гатузо), Пато

Червен картон: 87-Ибрахимович (М)

gol.bg





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fossa
Категория: Спорт
Прочетен: 3162305
Постинги: 944
Коментари: 712
Гласове: 95
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930