Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2011 00:14 - Милан триумфира със Скудетото за 18-и път
Автор: fossa Категория: Спорт   
Прочетен: 1136 Коментари: 1 Гласове:
0



Росонерите" си осигуриха титлата след 0:0 с Рома Милан стана шампион на Италия за 18-и път в историята след нулево равенство като гост на Рома в мач от 36-ия кръг на Серия "А".

Точката обаче бе достатъчна на "росонерите" да триумфират два кръга преди края.

Тимът вече е недостижим на върха и вече и на теория, и на практика е шампион.

За последно Милан грабна златните медали през сезон 2003/2004 година.

В 10-ата минута гостите създадоха първото сериозно положение пред вратата на Дони - Зеедорф пусна добре към Боатенг, който пробва фалцов удар, но прати топката на педя над целта. Отговорът на Рома бе мълниеносен - Тадей напредно отдясно, стреля мощно, но изстрелът му мина край далечната греда.

Играта стана още по-активна и в следващите минути Вучинич пропусна златна възможност да даде преднина на "вълците". Касети центрира перфектно към черногорския национал, но в последния момент Абиати излезе и парира изстрела на бившия нападател на Лече.

Матео Бриги пък трябваше да бъде заменен принудително от Алеандро Рози, пред когото се откри отлична възможност да се разпише. Изстрелът му в дълния десен ъгъл обаче бе спасен от вратаря на Милан.

В края на полувремето и Симплисио можеше да направи 1:0 за Рома, след като се освободи отлично от опеката на Тиаго Силва, но отново Абиати излезе отлично и улови топката.

На почивката пък треньорът на Милан Масимилиано Алегри извади Дженаро Гатузо и пусна на негово място Масимо Амброзини. И още в първата си атака "росонерите" можеха да поведат - Робиньо финтира Касети на границата на наказателното поле отляво, стреля с десния крак към далечния ъгъл на вратата, но топката рикошира в страничната греда.

Винченцо Монтела пък извади разочаровалия Мирко Вучинич и пусна на терена преотстъпения именно от Милан Марко Бориело.

В 60-ата минута обаче бе ред за нов пропуск на Милан пред вратата на Дони - Боатенг се измъкна сам срещу вратаря на Рома, пусна топката край излезлия да го пресрещне страж, но кълбото облиза далечната греда и излезе в аут.

Двата отбора продължиха да търсят попадение, но и защитните линии се справяха отлично с набезите на противника и рядко оставяха работа за вратарите си.

Двайсетина минути преди края на двубоя на терена се появи и Алешандре Пато, а към резервната скамейка пое Робиньо. Реферът Емидио Морганти пък вбеси тифозите на "Стадио Олимпико" с няколко обратни отсъждания, при едно от които Бориело очевадно бе задържан с ръце от Неста, но сигнал така и не последва.

В края на двубоя на терена за домакините в игра влезе и младокът Джанлука Капрари, който замени влезлия като резерва в началото Алеандро Рози. До края на двубоя обаче така и не се случи нищо интересно и Милан триумфира с титлата.

Рома - Милан 0:0

Рома: Дони, Касети, Н. Бурдисо, Жуан, Рийзе, Писаро, Бриги (19-Рози-83-Капрари), Тадей, Симплисио, Вучинич (54-Бориело), Тоти

Милан: Абиати, Абате, Неста, Тиаго Силва, Дзамброта, Гатузо (46-Амброзини), Ван Бомел, Зеедорф, Боатенг, Робиньо (73-Пато), Ибрахимович

gol.bg









Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - search engine optimization rankings backlink service
26.09.2011 02:24
increase page rank learn seo <a href=http://xrumerservice.org>page rank</a> cheap backlinks
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fossa
Категория: Спорт
Прочетен: 3157230
Постинги: 944
Коментари: 712
Гласове: 95
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930