Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2011 00:19 - Удинезе в Шампионската лига след 0:0 с Милан
Автор: fossa Категория: Спорт   
Прочетен: 796 Коментари: 0 Гласове:
0



Бианконерите имаха много положения и пропуснаха дузпа, но точката им бе достатъчна, за да завършат четвърти. Удинезе ще играе в плейофите на Шампионската лига, след като си осигури четвъртото място в Серия А. В последният кръг от сезона бианконерите завършиха 0:0 у дома с шампиона Милан, но това бе достатъчно, за да може фриуланите да запазят четвъртото място. Те събраха 66 точки, колкото и Лацио, но имат по-добри показатели в преките двубои.

Милан гостува в Удине за последния си мач за сезона, след като отдавна свърши работата си и спечели титлата. Удинезе обаче имаше огромен стимул. Равенство или победа щяха да пратят бианконерите в Шампионската лига за втори път в историята и за първи от 6 години насам. Удинезе вече си бе осигурил рекорден брой точки в историята на клуба, а Антонио ди Натале - голмайсторския приз в Серия А. Звездата имаше 28 гола и стана първия с две поредни голмайсторски отличия в калчото от Джузепе Синьори (1993 и 1994 г).

Масимилиано Алегри даде дебют в Серия А на Дидак Вила. Защитникът, който дойде в Милано през зимата, започна титуляр отляво на отбраната. В атака действаха Касано и Пато, а Ибрахимович отсъстваше от групата за мача. На вратата бе Марко Амелия. Кларънс Зеедорф бе в стартовия състав и може би изигра последния си мач за Милан.

Именно холандеца имаше първият шанс в мача. Той стреля над вратата от чудесна позиция и после ясно показа разочарованието си от завършващия удар. Удинезе също имаше своята възможност. Антонио ди Натале разтърси гредата зад Рома с чудесен удар от фаул. В 35-ата минута домакините отново имаха шанс. Армеро центрира добре, Санчес изпревари Вила, но прати топката над вратата.

Антонио Касано създаде последния шанс за първата част. Той сам проби и опита удар от дистанция, който обаче отиде в аут. На почивката Алегри смени Марк ван Бомел с Урби Емануелсон. Двата отбора предпочитаха да задържат топката, но добрите ситуации бяха малко. Темпото на игра съвсем не бе високо.

В 65-ата минута Инлер намери добре Ди Натале в наказателното поле. Голаджията веднага стреля, но Амелия сигурно изби. Последва още един шанс за Удинезе. Този път Алексис Санчес нахлу в наказателното поле и шутира по диагонала, но Амелия с чудесен плонж изби.

Удинезе постепено натисна съперника. И стигна до дузпа. В 73-ата минута Зеедорф закъсня с шпагат в наказателното поле и събори Алексис Санчес. Съдията Талиавенто посочи бялата точка. Зад топката застана Ди Натале. Ударът му обаче бе отразен от Амелия, а след това топката срещна страничната греда. Резултатът остана 0:0.

Вратарят на Милан правеше чудеса на вратата. Последва центриране от корнер, Инлер отклони топката с глава, но Амелия отново спаси. Последваха още две греди и то с един удар. Инлер стреля от разстояние, но топката се отклони първо в напречната греда, а след това и в страничния стълб. Милан изглеждаше в нокдаун. Последва още една добра ситуация за Удинезе.

Алекси Санчес бе на стрелкова позиция и шутира мощно, но Амелия изби. Топката обаче се върна в чилиеца, който вече виждаше, как бележи, но топката срещна тялото на Антонио ди Натале.

Въпреки многото положения Удинезе така и не стигна до гол. Но нулевото равенство бе по-ценно от всеки гол вкаран през сезона. Точката бе достатъчна, за да завършат бианконерите четвърти. Те ще играят в плейофите на Шампионската лига, въпреки победата на Лацио с 4:2 над Лече. Орлите също събраха 66 точки, но ще трябва да се задоволят с Лига Европа. Там ще играе и Рома.

Удинезе - Милан 0:0

УДИНЕЗЕ: Ханданович, Бенатия, Сапата, Домици, Исла, Пинци, Инлер, Асамоа, Армеро, Санчес, Ди Натале

МИЛАН: Амелия (87 Рома), Абате, Йепес, Тиаго Силва, Вила, Фламини, Ван Бомел (46 Емануелсон), Зеедорф, Боатенг, Пато (71 Робиньо), Касано

gol.bg



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fossa
Категория: Спорт
Прочетен: 3163142
Постинги: 944
Коментари: 712
Гласове: 95
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930