Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2010 23:09 - Робиньо с първи гол за Милан, Ибра си мушна автогол
Автор: fossa Категория: Спорт   
Прочетен: 463 Коментари: 0 Гласове:
0



Робиньо с първи гол за Милан, Ибра си мушна автогол

Милан победи 3:1 Киево у дома в първия мач от седми кръг на Серия А. Благодарение на успеха росонерите излязоха временно начело в класирането. Първия си гол за тима вкара Робиньо. Преди това Пато се разписа на два пъти, а Ибрахимович си отбеляза автогол.

Росонерите продължават да нямат загуба у дома през 2010 г. Те вече имат 10 победи и 5 равенства на "Сан Сиро" в калчото.

След две поредни победи в Серия А с по 1:0, Милан дори за една вечер бяха начело в Серия А. Сега росонерите приемаха високо летящия Киево, който спечели 3 от последните си 4 гостувания. Росонерите нямаха загуба в историята срещу този съперник у дома.

Треньорът Масимилиано Алегри отново се отказа от схемата 4-3-3, с която отбора започна сезона. Този път Милан игра с 4-3-1-2. Бразилецът Роналдиньо играеше зад двамата нападатели в лицето на Пато и Ибрахимович. За Киево в атака беше тандема Серджо Пелесиер - Граноче.

Още в първата минута Милан имаше възможност да вкара. Пато се освободи от защитник и стреля по диагонала с десния крак. Сорентино обаче спаси. Милан продължи да атакува и логичното се случи в 18-ата минута. Този път Пато не пропусна.

Златан Ибрахимович бе архитекта на попадението. Шведът центрира отляво и намери непокрития Пато, който стреля от въздуха с десния крак. Вратарят Сорентино не можеше да направи нищо повече освен да извади топката от вратата - 1:0.

Милан продължи да атакува и да търси още голове. Киево беше притиснат и не можеше да отвърне на удара. Летящите магарета обаче вече показаха този сезон, че са изключителен тим, когато играе на контраатака. В 24-ата минута веронци можеха да изравнят имено по този начин.

Констант прати топката в наказателното поле, а Антнонини покри засадата. Там Граноче стреля спокойно с глава, но Абиати захлупи топката на земята. Постепено гостите започнаха да се отпускат и да стават все по-опасни. В 28-ата минута имаха две положения да изравнят.

Първо Пелесиер пусна към Констант, който стреля с левия крак, но Абиати изби. Топката се върна при Констант, който отново стреля, но вратаря на Милан успя да отклони топката в корнер. И точно когато Киево играеше най-добре, Милан удари за втори път.

В 30-ата минута Ибра изненада съперника, като изпълни бързо един фаул и пусна към Пато. Бразилецът стреля с десния крак и не остави шанс на Сорентино - 2:0. С това попадение Патока вече има 4 гола в 4 изиграни мача в Серия А този сезон.

Защитата на Милан обаче често оставяше съперника да стреля от дистанция. В 37-ата минута Болиачино пробва своя късмет, но отново Абиати спаси. За пореден път вратаря на росонерите се справяше страхотно. Той е една от причините Милан да е пуснал само 1 гол в последните 5 мача на "Сан Сиро".

На почивката Киево направи две смени. В игра се появиха Фернандес и Тереау. Алегри не направи промени в своя състав. В 54-ата минута Роналдино подаде отляво към Ибра, който стреля, но Сорентино спаси. В ответната атака Болиачино стреля от границата на наказателното поле, но слабо и Абиати улови.

В следващата атака и резервата Тереау опита късмета си, но Абиати беше над всички в този мач и изби в корнер. Защитата на Милан получи голям удар в средата на втората част. Тиаго Силва се контузи и на негово място влезе Даниеле Бонера. После Алетри направи още една смяна и пусна Робиньо на мястото на Пато.

И когато всички чакаха спокоен край на мача за росонерите, те сами вкараха вълка в кошарата. Болиачино изпълни корнер и Златан Ибрахимович вкара топката в собствената си врата. Шведът отклони удар на Пелесиер, но прати топката в мрежата.

Киево помисли, че е изравнил резултата 4 минути след това. Мантовани пусна страхотен пас към Пелесиер, който вкара топката в мрежата. Съдията обаче отмени попадението заради засада. Милан тръгна отново в атака. Ибра подаде към Роналдиньо, който стреля добре, но вратаря Сорентино спаси.

После Ибрахимович пропусна да вкара гол и в другата врата. Шведът финтира Андреоли и стреля, но слабо и право във вратаря на Киево. В добавеното време все пак Милан стигна до трети гол. Роналдиньо пусна чудесно към Робиньо, който финтира Сорентино и от малък ъгъл прати топката във вратата.

Това бе първи гол за Робиньо с екипа на Милан. Благодарение на него и другия бразилец Пато росонерите взеха трета поредна победа в Серия А. Милан победи за осми пореден път Киево в калчото и оглави класирането преди останалите мачове от седмия кръг. Отборът на Алегри има 14 точки - с една повече от Лацио.


Милан - Киево 3:1

1:0 Пато 18
2:0 Пато 30
2:1 Ибрахимович 71 автогол
3:1 Робиньо 90+3

МИЛАН: Абиати, Дзамброта, Неста, Тиаго Силва (62 Бонера), Антонини, Гатузо, Пирло, Зеедорф (79 Боатенг), Роналдиньо, Пато (69 Робиньо), Ибрахимович

КИЕВО: Сорентино, Фрей, Андреоли, Сесар, Мантовани, Бентиволио (46 Тереау), Ригони, Констант, Болиачино (80 Москардели), Пелесиер, Граноче (46 Фернандес)





Тагове:   милан,   автогол,   мушна,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fossa
Категория: Спорт
Прочетен: 3170781
Постинги: 944
Коментари: 712
Гласове: 95
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930